Upea henkilöstömme

Parasta omassa työssäni!

Henkilökunta kertoo:

Parasta omassa työssäni!

Hammaslääkäri
Lue Katarinan kertomus

Tuoksu sai hänet valitsemaan hammaslääkärin ammatin

Katarina Johanssonin houkutteli hammaslääkärin ammattiin kliininen puhdas tuoksu ja mahdollisuus puuhailla pienten asioiden parissa.

– Olen aina tykännyt leikata ja liimata eikä mikään voita hammaslääkärin vastaanoton tuoksua, hän sanoo nauraen.

Katarina valmistui hammaslääkäriksi Turun yliopistosta vuonna 2009 ja sai saman tien vakituisen viran Sosiaali- ja terveysvirastosta.

– Täällä on helppo tehdä töitä, meistä hammaslääkäreistä pidetään hyvää huolta. Hammashoitaja on aina saatavilla ja meillä on normaalit toimistoajat. Saamme lisäksi itse valita, mitä materiaaleja käytämme ja meillä on runsaasti jatkokoulutustunteja. Etuja on paljon!

Tanssiharrastus on kulkenut mukana jo lapsenkengistä saakka ja Katarina osallistuu aktiivisesti työnantajan järjestämiin liikuntavuoroihin kuntosaleilla eri puolilla kaupunkia. Työ Sosiaali- ja terveysvirastossa tuo etuja myös vapaa-aikaan.

– Hammaslääkärin työn ainoa kielteinen puoli on toisten kärsimyksen näkeminen. Erityisesti silloin, kun hoito lasten mielestä on ikävää eivätkä he ymmärrä, että poraaminen helpottaa. Monet vastaanotolle tulevat aikuiset kertovat pelkäävänsä, ja on hyvä, että he kertovat siitä. Silloin olen vieläkin varovaisempi ja kerron tarkasti hoidon jokaisesta vaiheesta, Katarina selittää.

Katarina,
Hammaslääkäri

Ylilääkäri
Lue Annican kertomus

Ihmisläheinen luovuutta vaativa työ

Hän suunnitteli lääkärin ammattia jo yläasteella. Sen paljastaa aine, jonka hän kirjoitti äidinkielen tunnilla. Vapaa-aikanaan hän treenaa salibandya naisten joukkueessa.

Puhumme Lepplaxissa syntyneestä Annica Sundbergista, joka toimii Malmin fysiatrisen poliklinikan ylilääkärinä.

Annica kirjoitti ylioppilaaksi Pietarsaaressa. Matematiikan opettajansa suosituksesta hän aloitti lääkärin opinnot Bergenissä, Norjassa. Hän sai opinnot päätökseen vuonna 2004 ja pari vuotta myöhemmin hän alkoi erikoistua kuntoutuslääketieteeseen. Vuodesta 2005 hän on työskennellyt Pietarsaaren Sosiaali- ja terveysvirastossa, ja hän viihtyy hyvin!

Hänelle on arvokasta saada työskennellä lähellä ihmisiä ja voida samalla käyttää luovuuttaan.

-Me saamme täällä harvoin ihmisiä täysin terveiksi, mutta voimme auttaa heitä löytämään takaisin elämään. On antoisaa nähdä asiakkaiden saavan elämänilonsa takaisin, Annica kertoo.

Annica Sundberg,
Ylilääkäri

Apulaisosaston­hoitaja
Lue Kimin kertomus

Päivystyshoitaja on tottunut olemaan askeleen edellä

Epäsäännöllisyys, siitä pidän eniten, Kim Yli-Pelkola toteaa kekseliäästi. Hän viittaa omiin työaikoihinsa, jotka eivät mene mitenkään yhteen kehon luontaisen vuorokausirytmin kanssa.

Jos olet asioinut Malmin päivystyksessä, olet todennäköisesti tavannut Kimin. Hän on apulaisosastonhoitaja ja huolehtii kaikista, kuumeisista pikkuvauvoista sydänsairaisiin ikääntyneisiin saakka.

– Vuorotyö ei sovi kaikille, mutta minulle se merkitsee eräänlaista vapautta ja vähemmän kaavoihin kangistunutta arkea, Kim selittää.

Apulaisosastonhoitajan työn lisäksi hän on golfopettaja. Hän on viettänyt 25 vuoden aikana paljon vapaa-aikaansa golfkentällä.

Kim viihtyy työssään ihmisten parissa ja arvostaa työn monipuolisuutta. Hänen kohtaamiensa diagnoosien kirjo on laaja. Ohjelmassa on kaikkea korvakivusta sydämen rytmihäiriöihin. Työ vaatii laajaa osaamista, mutta on myös osattava ennakoida.

– Jokainen päivä on erilainen. Koko ajan on oltava yksi askel edessä, Kim toteaa. Hänestä heijastuu koko ajan sellainen rauha, joka sopii hyvin yhteen hänen työnsä kanssa.

Kim Yli-Pelkola,
Apulaisosastonhoitaja

Sairaanhoitaja
Lue Kentin kertomus

Kotihoidossa syntyy henkilökohtaisia suhteita

– Tänään puhelin on pirissyt yhtä soittoa, kotihoidon sairaanhoitaja Kent Holmberg kertoo.

Kotihoitajan työ merkitsee intensiivisiä päiviä, mutta ne tuovat mukanaan myös arvostetun vapauden. Kent kertoo, että automatka asiakkaan luota toiselle tarkoittaa taukoa, jonka aikana hän saa mahdollisuuden hengähtää ja ladata akkujansa. Kun hän koputtaa seuraavan asiakkaan ovelle, hän on jälleen valmiina antamaan sen, mitä tarvitaan.

Kent pääsi kotihoidon työn makuun onnistuneen harjoittelujakson aikana. Säännölliset työajat ja itsenäinen työ olivat piste iin päälle. Hän arvostaa lisäksi henkilökohtaista suhdetta, joka syntyy asiakkaan ja hänen kotonaan toteutettavan hoidon ansiosta.

– Kokonaiskuvan muodostaminen on huomattavasti helpompaa, kun asiakasta hoidetaan kotona, verrattuna hoitoon osastolla. Näkee heti, millaista elämää he elävät ja mitä tarpeita heillä on, Kent kertoo.

Kent Holmberg,
Sairaanhoitaja

Lähihoitaja
Lue Viktorian kertomus

Hoitotyö on kutsumukseni

– En vahtaisi omaa työtäni mihinkään muuhun, kotihoidon lähihoitaja Viktoria Ahlvik sanoo.

Viktoria on aina tuntenut hoitotyön omaksi kutsumuksekseen. Lähihoitajan opinnot vahvistivat sitä, että hän oli valinnut oikein.

Asiakkaiden hoitaminen heidän kotonaan on eritystä ja johtaa usein henkilökohtaisiin suhteisiin. Erityisen tärkeää on vaalia asiakkaan yksityisyyden suojaa.

– Kotihoitajana tuntee itsensä enemmänkin vieraaksi kuin hoitajaksi, Viktoria kertoo. Tärkein tehtäväni on huolehtia asiakkaan hyvinvoinnista, mutta kun astun jonkun toisen kodin kynnyksen yli, se on tehtävä samoilla ehdoilla kuin vieraana.

Viktoria Ahlvik,
Lähihoitaja

Terveys­tarkastaja
Lue Sofian kertomus

Terveystarkastajalla on järjestyksen taju

– Olen todellinen luontoihminen, joka viihtyy kaikkein parhaiten metsässä ja maastossa, Pietarsaaren sosiaali- ja terveysviraston terveystarkastaja Sofia Strandvall sanoo.

Työ istuu hänelle toisin sanoen kuin hansikas käteen. Hän on valmistunut ympäristöinsinööriksi Vaasasta ja ollut jo pienestä pitäen hyvin ympäristötietoinen. Hän kuvailee itseään myös koti-ihmiseksi.

– Päätin opiskella Vaasassa, koska en halunnut muuttaa sen kauemmaksi, rauhallisuutta ja turvaa huokuva Sofia sanoo. Hänellä on lisäksi täysin selvästi järjestyksen taju.

– Luonteeltani olen melko tehokas ja pidän asiat järjestyksessä, niin kotona kuin töissä, Sofia sanoo. Mieheni työskentelee kuorma-autonkuljettajana ja on usein poissa. Kahden pienen lapsen kanssa mikään ei sujuisi ilman suunnittelua, Sofia pohtii hymyillen.

Sofia on työskennellyt aiemmin kanslistina Kronoby Vatten och Avlopp -yrityksessä ja elintarvikevalvonnan tehtävissä terveystarkastajana. Hän on myös viettänyt joitakin vuosia kotona lastensa kanssa. Kun nuorin täytti kolme, hän tunsi olevansa taas valmis työelämään.

– Hain tätä työtä, koska se vastasi koulutustani, mutta myös koska tunsin työkaverit jo ennestään, Sofia selittää. Minulla on lisäksi aina ollut tietyn tasoinen bakteerikammo, joten työ on kuin tehty minulle, Sofia sanoo leikillään.

Entä vapaa-aika? Sen hän viettää kaikkein mieluiten perheensä kanssa, ja jos aikaa jää, hän viihtyy puutarhassa tai metsässä, uskollisen luonnon ystävän tavoin.

Sofia Strandvall - Hälsoinspektör, Terveystarkastaja

Sofia,
Terveystarkastaja

Valvontaeläin­lääkäri
Lue Maria Lassus-Jensenin kertomus

Työssä eläinten hyvinvointi tulee ensimmäisenä

Maria Lassus-Jensenin, sosiaali- ja terveysviraston valvontaeläinlääkärin, tavatessaan ei voi välttyä tulemasta hyvälle tuulelle.

Hän on elämäniloinen ja kertoo myös itse olevansa luonteeltaan erittäin positiivinen. Se on ominaisuus, josta on paljon hyötyä valvontaeläinlääkärin työssä. Hänen ensisijainen tehtävänsä on luonnollisesti huolehtia siitä, että eläimiämme kohdellaan hyvin. Mutta työssä on yhtä lailla kyse lakien ja asetusten noudattamisen valvonnasta, ja etenkin muiden ihmisten tapaamisesta.

– Olen empaattinen ja minun on helppo ymmärtää toisten ihmisten tunteet, Maria sanoo. Niin hyvässä kuin pahassa, hän pohtii. Valvontaeläinlääkärinä empatia on tärkeä, koska on ihmisten kanssa tekemisissä, mutta on muistettava, että eläinten hyvinvointi ei saa kärsiä henkilökohtaisten tragedioiden vuoksi. Sellaisessa tapauksessa on pyydettävä apua eläintensä hoitamisessa, Maria sanoo.

Marialle oli luonnollista opiskella eläinlääkäriksi. Jo lapsena hän huolehti mielellään kotieläimistään ja jossain vaiheessa yläastetta kypsyi ajatus siitä, että se oli polku, jota hän halusi kulkea. Hän sai opiskelupaikan sekä Virosta että Tanskasta, mutta päätti opiskella Kööpenhaminassa, koska tanska tuntui helpommalle omaksua kuin viron kieli.

– Vei kyllä noin kolme kuukautta, ennen kuin ymmärsin tanskaa täysin, mutta suuri osa kirjallisuudesta oli englanniksi, joten se tietysti helpotti, Maria kertoo iloisena.

Kysymykseen siitä, mikä on parasta valvontaeläinlääkärin työssä, Maria vastaa näin:

– Hain työpaikkaa valvontaeläinlääkärinä, koska halusin oppia jotain uutta – työskentelin ennen yksityispuolen eläinlääkärinä ja hoidin eniten pieneläimiä. Nyt tapaan ihmisiä, jotka tekevät työtä erilaisten eläinten pidon parissa, esimerkiksi kenneleissä ja talleilla. Päivät ovat vaihtelevia ja erittäin innostavia, olen oppinut tulkitsemaan lakeja sekä sen, että harvoin on olemassa täysin tarkkoja vastauksia, Maria toteaa.

Maria Lassus-Jensen

Maria Lassus-Jensen,
Valvontaeläinlääkäri

Sosiaaliohjaaja
Lue Dianan kertomus

Sosiaaliohjaajalla on monta rautaa tulessa

Diana Lindgren on sosiaaliohjaaja Hedbon asumisyksikössä, mutta myös opiskelija. Miten se onnistuu?

– Se onnistuu, mutta vapaa-ajanharrastuksille ei luonnollisesti jää paljon aikaa, Diana sanoo nauraen.

Diana on siis kokopäivätyössä, mutta pyhittää tällä hetkellä illat ja viikonloput opintopisteiden keräämiseen, tavoitteenaan sosionomin tutkinto (ylempi AMK). Hän onkin elävä todiste siitä, että kaikki onnistuu, jos vain haluaa.

Hän on työskennellyt aiemmin yhdessä Kårkullan palveluyksiköistä. Siellä hänellä oli sekä hoitajan että esimiehen rooli, mutta kun sosiaaliohjaajan paikka Hedbossa ilmaantui, hän tarttui tilaisuuteen ja hän on täällä nyt.

– Se kuulosti vain yksinkertaisesti mielenkiintoiselle, Diana toteaa iloisesti.

Hän oli mukana alusta saakka, mikä tarkoittaa, että hän on hyvin perehtynyt siihen, mitä uuden toiminnan käynnistäminen merkitsee.

– Alussa meillä ei ollut kovinkaan monta asiakasta, Diana kertoo. Työ oli lähinnä käytännön asioiden hoitamista – kasasimme esimerkiksi huonekaluja ja ripustimme lamppuja – mutta nyt painopiste on tietysti asiakkaissa.

Kun Diana on kokonaan vapaalla, hän pitää huolta omasta jaksamisestaan. Hän harrastaa liikuntaa ja tapaa ystäviä, mutta nauttii myös ihan rauhallisista hetkistä. Kesällä hän viettää paljon aikaa Luodon saaristossa. Hän saattaa myös matkustaa pohjoiseen lomalla. Siellä hän vaeltaa vuorilla ja lataa samalla akkujaan.

Diana Lindgren

Diana Lindgren,
Sosiaaliohjaaja

Asumisyksikön esimies
Lue Sannan kertomus

Musiikin avulla rentoutuva innostunut esimies

Sanna Jokiranta on aito pietarsaarelainen.

Hän on asunut Pietarsaaressa aina ja niin ovat myös hänen sukulaisensa, kaikki kolme aikaisempaa sukupolvea. Kun hän on töissä, hän auttaa erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä, mutta miten hän viettää vapaa-aikansa?

– Soitan saksofonia, Sanna kertoo iloisesti. Musiikki on ollut jo lapsuudesta saakka lähellä sydäntäni.

Saksofonin lisäksi hän on kokeillut kitaran soittoa. Hän laulaa lisäksi bändissä, jossa blues ja rock’n roll on se juttu. Vahvan musiikkikiinnostuksensa lisäksi Sanna viihtyy puutarhassa ja kotiaskareiden parissa.

Hän on työskennellyt vajaan vuoden Hedbon asumisyksikön esimiehenä. Sitä ennen hänellä oli useita työpaikkoja, muun muassa Pietarsaaren työllistämisyksikössä sekä kotihoidossa.

– Eniten pidän tällä alalla siitä, että asiakkaidensa avuksi voi tehdä niin paljon, Sanna sanoo. Jos järjestämme jotakin erityistä, esimerkiksi juhannusjuhlat sisäpihalla, on hienoa, että asiakkaat osallistuvat vapaaehtoisesti, hän jatkaa. Huomaa, että he arvostavat sitä, kun jotakin hauskaa tapahtuu.

Toiminta Hedbossa käynnistyi vasta viime vuoden syyskuussa ja on edelleen niin sanotusti lähtökuopissaan. Kun Sanna tuli mukaan kuvioihin, täytyi vain kääriä hihat ja aloittaa. Muistiinpanoja sisältävän vihon hän on säästänyt ja siinä on hauskoja muistoja. Paljon on tapahtunut sen jälkeen ja Sanna katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen.

Sanna Jokiranta

Sanna,
Asumisyksikön esimies

Ylilääkäri
Lue Maijan kertomus

Lapsuuden unelma toteutui

– Olen halunnut lääkäriksi aina lapsesta saakka, Malmin keuhkosairauksien ylilääkäri Maija Räsänen sanoo.

Hän sai innostuksen omalta äidiltään, joka työskenteli aikanaan terveydenhoitajana. Maija ei oikeastaan koskaan harkinnut mitään muita vaihtoehtoja, koska hän oli varma asiastaan. Hän halusi työskennellä hoitoalalla. Maija viihtyy potilastyössä ja hänen mielestään parasta lääkärin ammatissa on tunne siitä, että voi auttaa muita ihmisiä.

Hän on syntynyt Pohjois-Savossa, opiskellut Oulussa ja erikoistunut Helsingissä. Hän on asunut jo vuosia Pietarsaaressa, mutta miten hän itse asiassa päätyi tänne?

– Mieheni on Pietarsaaresta ja me tapasimme, kun opiskelimme molemmat Oulussa. Asuttuamme muutamia vuosia pääkaupunkiseudulla päätimme asettua asumaan tänne, Maija selittää.

Vapaa-aikansa hän käyttää mielellään rentouttavien asioiden parissa. Hän viettää paljon aikaa metsässä ja maastossa, mutta jooga on myös hänen sydäntään lähellä oleva harrastus.

Maija Räsänen

Maija,
Ylilääkäri

Lähihoitaja
Lue Ann-Brittin ja Amandan kertomus

Lähihoitajat, joilla on hyvä ihmistuntemus

– Meidän kaikkien työllä on sama tavoite ja autamme toisiamme tarvittaessa, Ann-Britt sanoo.

Hän viittaa upeaan työyhteisöön Sandlundenin palvelutalossa Luodossa. Ann-Britt ja Amanda ovat molemmat ammatiltaan lähihoitajia. Heillä on monen vuoden kokemus työskentelystä vanhusten kanssa ja tietävät, että positiivinen mieliala tarttuu asiakkaisiin.

– On tärkeää, että tulemme töihin hyvällä ja pirteällä mielellä, Ann-Britt selittää ja Amanda nyökkää hyväksyen.

Amanda kouluttautui Kokkolassa ja hyödynsi samalla tilaisuuden suomen kielen oppimiseen. Ann-Britt kouluttautui uudelleen aikuisena. Hän kertoo, että hänen aikaisemmat kokemuksensa ovat antaneet hänelle hyvän ihmistuntemuksen. Siitä hänelle on suurta hyötyä lähihoitajan tehtävissään.

– Minusta on tullut hyvä ihmisten kanssa, ja sitä tarvitaan meidän erittäin sosiaalisessa työssämme, hän sanoo.

Sosiaalisen työn vastapainoksi sekä Amanda että Ann-Britt nauttivat huolettomasta vapaa-ajasta luonnossa. Kesämökit saaristossa houkuttelevat kaikkein eniten nyt loman lähestyessä. Siellä he lataavat akkunsa ja palaavat sitten töihin, jälleen valmiina tuomaan positiivisen energiansa Sandlundenin asiakkaille.

Ann-Britt och Amanda - Närvårdare, Lähihoitajat

Ann-Britt och Amanda,
Lähihoitajat

Lähihoitaja
Lue Jennien ja Linan kertomus

Arvokkaan kokemuksen kartuttaminen

Tänä kesänä he keräävät arvokasta kokemusta, mutta he vaikuttavat myös muiden elämään.

Me puhumme Linasta ja Jenniestä. He kumpikin saivat lähihoitajan opintonsa päätökseen aiemmin tänä keväänä. Nyt he työskentelevät sijaisina kotihoidossa, toinen Pännäisissä ja toinen Ähtävällä, eikä kumpikaan heistä vaikuta vasta-alkajalta.

Miten he päätyivät tänne? Lina on tehnyt jo kahden vuoden ajan kodinhoitajan tuurauksia eri paikoissa silloin kun hänellä on ollut siihen mahdollisuus. Jennie on puolestaan harjoitellut Ähtävällä ja tiedusteli, löytyisikö hänelle paikkaa, kun hän saisi opintonsa päätökseen. Sillä tiellä ollaan, ja molemmat viihtyvät työssään.

– Työ on vapaata ja rutiinit vaihtelevat, mutta meillä on samalla suuri vastuu, Lina sanoo. Jennie on samaa mieltä ja lisää, että vapauden tunteessa asiakkaalta toiselle siirtyessä on jotakin täysin erityistä.

Siirtymien välillä vauhtia riittää, koska joinakin päivinä ihmisten tapaamiset vaihtuvat lennosta toiseen. Tämä kesä vaatii lisäksi vähän ylimääräistä hoitoalalla työskenteleviltä – on muistettava kaikki erityisrutiinit, joita on syntynyt vallitsevan koronaepidemian vuoksi.

Jennie och Linda

Jennie ja Lina,
Lähihoitajat

Perheterapeutti
Lue Anna-Marian kertomus

Raivaussaha terapiana

Raivaussaha on perheterapeutti Anna-Maria Vibäckille parasta terapiaa.

Metsässä työskentely on minun rentoutuskeinoni. Työni perheterapeuttina on pitkälti ajatustyötä. Siksi ruumiillinen työ vapaa-aikana sopii sille loistavaksi vastapainoksi. Voin parhaiten, kun hiki virtaa ja hiusten seasta löytyy muutama havunneulanen, Anna-Maria sanoo nauraen.

Anna-Maria työskentelee perheterapeuttina Pietarsaaren neuvolassa ja omasta mielestään hänellä on maailman paras ammatti.

– Rakastan ihmisten kohtaamista! Perheterapeutin työssä tapaan päivittäin tulevia vanhempia ja pienten lasten vanhempia. Ongelmat ulottuvat raskausajan huolista uhmakkaaseen ja vaativaan lapseen kotona. Tänne on aina tervetullut, onpa ongelma mikä tahansa. Kynnys yhteydenottoon on matala ja autan mielelläni jo ennen kuin ongelmat alkavat tuntua ylitsepääsemättömille, Anna-Maria sanoo.

Hän on huomannut eri elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa keskustellessaan, että kannamme usein samanlaisia ongelmia. Usein kuorma kevenee, kun jaamme huolet toisten ihmisten kanssa ja saamme vahvistuksen sille, että emme ole yksin ajatustemme kanssa, vaikka ehkä luulimme niin.

– Jos tunnet tarvetta jutella ja keskustella huolistasi, olet lämpimästi tervetullut ottamaan yhteyttä. Olen kaikkia neuvolan asiakkaita varten, Anna-Maria sanoo.

Anna-Maria Vibäck

Anna-Maria,
Perheterapeutti

Lähihoitaja
Lue Jonnan kertomus

Mahtava pisto vei vakinaiseen työpaikkaan

Kotihoito kehittää paksun nahan! Jonna Cederström arvostaa sitä, että hänelle annetaan vastuuta ja samalla työkavereilta saa aina tukea, jos tarvitsee ohjausta. Vaihtelevien työtehtävien vuoksi lähihoitajan työ ei ole koskaan tylsää. Asiakkaat tuovat lisäarvoa ja saavat hänen suupielensä usein venymään korviin. Lähihoitajan työpäivä voi olla millainen tahansa, hauskan työn erinomainen ominaisuus on se, että ei koskaan tiedä mitä päivä tuo tullessaan.

”Otan mielelläni vastuuta”

Jonna Cederström

Jonna Cederström,
Lähihoitaja

Yksikään päivä ei ole samanlainen, Jonna Cederström toteaa hymyillen poimiessaan ostoskoriin donitseja asiakkaalle. Hoitoalalle häntä houkutteli mahdollisuus tehdä ihmisläheistä työtä. Mutta lähihoitajan ammatti ei ole aina ollut hänelle itsestäänselvyys. Vasta kun hän oli opintokäynnillä Ammattikorkeakoululla Pännäisissä, hänen silmänsä avautuivat hoitoalalle.

– Muistan, että pääsimme harjoittelemaan ensiapua ja kokeilemaan pistämistä toistemme sormeen hemoglobiiniarvon mittaamista varten, ja se tuntui mahtavalle!

Jonnan ensimmäisen piston jälkeen on tapahtunut aika tavalla, Pännäisissä suoritettujen ammattikorkeakouluopintojen jälkeen hänellä on nyt vakinainen työpaikka lähihoitajana Uudessakaarlepyyssä. Ajokortin suorittamisesta lähtien hän on ollut harjoittelijana kotihoidossa ja nyt hänellä on työpaikka. Täällä hänet saavat viihtymään kollegat, monipuolisuus ja vastuu.

– Valitsen kotihoidon mieluummin kuin työn jollakin osastolla, täällä on vaihtelevampaa ja minulle annetaan paljon vastuuta.

Toki joskus voi olla yksinäistä, mutta Jonna saa työkavereiltaan hyvää apua, jos hän törmäisi ongelmiin tai joutuisi hankalaan tilanteeseen.

– Autamme kaikki toisiamme ja opin minua kokeneemmilta. Sitä paitsi työkaverit ovat aina pelkän puhelinsoiton päässä, jos jokin asia mietityttää minua, Jonna kertoo.

Jonna on tyttö, jolla on paksu nahka, ominaisuus, jota työ kotihoidossa vaatii. Asiakastyö tarkoittaa, että joskus on tehtävä nopeita päätöksiä ilman että ehtii soittaa apua tai miettiä vaihtoehtoisia toimintatapoja. On uskallettava tarttua toimeen, jos jotain yllättävää tapahtuu.

– Kun joku asiakas on vaikeassa tilanteessa ja pystyn auttamaan heitä, tunnen todella tekeväni merkityksellisiä asioita! On ihanaa, kun joku asiakkaista arvostaa ja kiittää minua siitä mitä olen tehnyt, se parantaa päivääni ja saa minut hyvälle tuulelle.

Hoitoala on Jonnalle itsestään selvä valinta niin tänään kuin tulevaisuudessakin. Hän arvostaa läheistä vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa sekä sitä, että voi auttaa ylimääräistä tukea tarvitsevia henkilöitä. Monille ei vielä 20-vuotiaana ole suotu vakinaista työpaikkaa. Nyt hänellä on tukeva pohja ja mahdollisuus jatkaa opintojaan ilman tarvetta irtisanoutua töistään. Yksikertaisesti aivan loistava tilanne!

Yleislääkäri
Lue Johannan kertomus

Vahva yhteisöllisyys ja henkilökohtainen ilmapiiri

– Minulla on maailman parhaat työkaverit, Sosiaali- ja terveysvirastossa yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri Johanna Torp-Duma sanoo.

Johanna on opiskellut Uumajassa, mutta palasi takaisin kotiseudulle perusopinnot suoritettuaan yhdessä miehensä kanssa. He halusivat kokeilla asumista lähempänä sukua ja ystäviä ja valitsivat Pietarsaaren. Tänä päivänä, kymmenen vuotta myöhemmin, he asuvat edelleen Pietarsaaressa. Nykyään heillä molemmilla on vakituinen työpaikka, talo jakolme iältään 2-, 6- ja 8-vuotiasta lasta.

– Urani alussa minulla ei ollut minkäänlaista ajatusta ryhtyä yleislääkäriksi. Mutta yhdeksän pakollisen kuukauden jälkeen Malmin terveyskeskusvastaanotossa minut vakinaistettiin, vaikka olin edelleen vanhempainvapaalla, Johanna kertoo iloisesti.

Työkavereiden antaman tuen lisäksi Johanna arvostaa työpaikkaansa sen työntekijät kohtaavasta ja joustavasta asenteesta. Johto huolehtii asiat kaikkien parhaaksi ja työntekijät saavat työskennellä sellaisten asioiden parissa, joihin heillä on palava kiinnostus.

– Pienessä sairaalassa työskentelyssä on monia etuja. Meillä on hyvät mahdollisuudet konsultoimiseen ja täällä et huku massaan. Jos minulla on tarve soittaa ja kysyä joltakin neuvoa, henkilö langanpäässä tietää kuka olen. Tällä tavoin meistä jokainen on tärkeä lenkki, joista yhdessä muodostuu toimiva kokonaisuus, Johanna päättää.

Johanna,
Yleislääkäri

Hammashoitaja
Lue Saran kertomus

Tarkkuus tekee hyväksi hammashoitajaksi

– Joskus on hyödyllistä istahtaa itse hammaslääkärin tuoliin. Silloin ymmärtää, miltä potilaista voi tuntua, hammashoitaja Sara Värnström-Granholm sanoo.

Hammashoitopelko on yleinen, mutta heitäkin on, jotka kokevat käynnin omaksi ajakseen ja jotka hyödyntävät sen rentoutumiseen, Sara kertoo hymyillen.

Sara on tiennyt jo yläasteajoista haluavansa työskennellä hammashoidossa. Hän valmistui hammashoitajaksi 2007. Siitä lähtien hän on avustanut eri hammaslääkäreitä, mutta saanut myös kolme lasta, joiden kanssa hän on ollut kotona useaan otteeseen.

– Sara kertoo arvostavansa säännöllisiä työaikoja ja hänen iltansa kuluvatkin nyt talonrakennuksen parissa yhdessä miehensä kanssa.

Hammashoitajana on oltava aina askelen edellä. Kun Sara avustaa hammaslääkäriä, hän huolehtii siitä, että kaikki instrumentit ovat esillä potilaiden saapuessa. Hän työskentelee myös instrumenttihuollossa, jossa hän puhdistaa ja steriloi instrumentteja. Tavallisena päivänä hän tapaa jopa 10 potilasta. Aluksi siinä oli paljon muistettavaa, mutta pikkuhiljaa asiat alkoivat sujua, Sara toteaa.

Sara tandskötare

Sara,
Hammashoitaja

Kirurgi
Lue Susannen kertomus

Tanssitaitoinen kirurgi ja vakaa käsi

Olet varmasti nähnyt hänet pyörähtelemässä lavalla. Susanne Åkerholm on pitkäaikainen ja uskollinen JKG-voimisteluseuran keulahahmo, joka opettaa show- ja jazztanssia vapaa-ajallaan. Liikkumisen halu hänellä on ollut aina.

– Halusin ryhtyä liikunnanopettajaksi, mutta minua neuvottiin pitämään suurin kiinnostukseni kohde harrastuksena. Siksi minusta sitten tuli lääkäri, hän kertoo nauraen.

Susanne on kirurgian poliklinikan vt. ylilääkäri Pietarsaaressa. Hän on työskennellyt osa-aikaisena päiväkirurgisen osaston sulkemisesta lähtien.

– Nyt teemme pienempiä toimenpiteitä paikallispuudutuksessa sekä esitutkimuksia. Kun potilas on ollut isommassa leikkauksessa toisella paikkakunnalla, voimme hoitaa kontrollitutkimukset kuten endoskopian ja röntgenin. Teemme tiivistä yhteistyötä Vaasan keskussairaalan kanssa ja meillä on yhteinen seurantamalli, joka on sujuvaa potilaalle, Susanne kertoo.

susanne testimonial

Susanne,
Kirurgi

Diabeteshoitaja
Lue Marinan kertomus

Omistautunut ja opastava diabeteshoitaja

Hoitoala on Marina Wiklundille tuttu, hän on työskennellyt pediatrian parissa jo 30 vuotta. Viimeiset 2,5 vuotta hän on ollut Malmin diabetesvastaanotossa ja palaa halusta auttaa potilaitaan löytämään heidän sisäisen palonsa ja motivaationsa.

– Parasta on, kun asiakas löytää motivaation ja energian elää terveellistä elämää. Se tuntuu voitolta joka kerta! Kaikkien diabetesta sairastavien on elettävä elämänsä läpi sairauden kanssa, jolloin aktiivinen omahoito on välttämätöntä, Marina kertoo.

Diabetesta on kahta tyyppiä, tyypin 1 ja tyypin 2 diabetes. Nykyään nämäkin on jaettu alatyyppeihin. Diabetestutkimus etenee isoin harppauksin ja diabeteshoitajat kouluttautuvat jatkuvasti pysyäkseen uusimpien tutkimustulosten perässä.

– Uusia tutkimuksia ja apuvälineitä tulee jatkuvasti. Kaikki helpottamaan potilaan arkea. Diabeteshoitajana on otettava huomioon potilaan elämäntilanne ja yksilölliset resurssit, joku voi ottaa uuden tekniikan haltuun hetkessä, kun taas toinen voi olla varautuneempi.

Marina diabetesskötare

Marina,
diabeteshoitaja

Osastonhoitaja
Lue Ullan kertomus

Aktiivinen vapaa-aika antaa energiaa

Satoi tai paistoi, Ulla Prittinen ja hänen miehensä sitovat lenkkitossut jalkaansa.

– Olen liikkunut aina, mutta nyt kuulun Facebook-ryhmään, jonka jäsenet juoksevat viisi kilometriä päivässä. Vauhti on hidastunut, mutta juoksu on kyllä edelleenkin paras lääke pään tyhjentämiseen, Ulla sanoo hymyillen.

20-vuotiaana Ulla Prittinen oli koulutettu sairaanhoitaja. Solkullan vanhainkodin ja Oulun yliopistollisen sairaalan jälkeen hän tuli Malmin sairaalaan 80-luvulla. Työ Solkullassa antoi muutaman tarpeellisen kasvun vuoden ja Oulun ortopedian päivystyksessä hän oppi, että ”Kärpät” ei tarkoita kärpäsiä.

– Olen kouluttautunut eteenpäin. Ensin kliininen erikoiskoulutus ja myöhemmin johtamisen opinnot saadakseni osastonhoitajan pätevyyden. 15 vuotta sitten otin vastaan osastonhoitajan sijaisuuden ja sillä tiellä ollaan, nyt olen useamman yksikön osastonhoitaja, Ulla kertoo.

Ulla asuu Kackurissa ja on neljän lapsen äiti. Hän viettää myös vapaa-aikaa loistavan henkilökuntansa kanssa.

– Tapaamme välillä myös työajan jälkeen ja keksimme kaikkea hauskaa, Ulla kertoo.

Ulla

Ulla,
Osastonhoitaja

Lähihoitaja
Lue Jeanetten kertomus

Monipuolisia ja haastavia työtehtäviä

Poolissa työskentelet vakinaisessa toimessa vähintään kolmella eri osastolla. Sinulla on kiinteät työvuorot ja parempi palkka. Jeanette on työskennellyt lähihoitajana poolissa kaksi vuotta ja viihtyy kuin kala vedessä.

– Työ, jossa sekä työtehtävät että asiakkaat vaihtuvat päivästä toiseen, sopii minulle loistavasti. Tarvitsen hieman haasteita voidakseni hyvin ja olen mielelläni oma-aloitteinen. Sitä saan tehdä omassa työssäni!

Työstä kotipalvelun lähihoitajana tulee monivivahteisempaa poolitoimen kautta. Kotihoidon poolityöntekijöillä on oma kotitiimi ja he työskentelevät niissä ryhmissä, joissa heitä tarvitaan.

– Meillä kotihoidon poolityöntekijöillä on keskenämme hyvä työyhteisö, mutta olemme tekemisissä myös kaikkien muiden ryhmien kanssa, joiden kanssa teemme töitä. Poolityön kautta opin tuntemaan kaksi kertaa enemmän ihmisiä ja saan tavata eri ikäisiä ihmisiä erilaisilla tarpeilla, Jeanette kertoo.

Jeanette,
Lähihoitaja

Sairaanhoitaja
Lue Ann-Brittin kertomus

Lasten ja nuorten osaston vaihtelevat päivät

– Koskaan vuoron alkaessa en tiedä, mikä minua odottaa!

Sairaanhoitaja Ann-Britt Wiik-Björkskog viihtyy Malmin lasten ja nuorten osaston vaihtelevassa työssä.

Ann-Britt, tai Titti, jolla nimellä häntä myös kutsutaan, on monille tuttu kasvo. Hän aloitti sairaala-apulaisena Malmilla jo 90-luvulla. Vähitellen hän oli valmis uusiin haasteisiin ja vaihtoi sairaanhoitajan tehtäviin.

– Potilaaseen, vanhempiin ja joskus myös sisaruksiin muodostuva suhde on erityinen, hän sanoo.

– Meillä on suuri vastuu ja jotkut päivät voivat olla haastavia. Muistan erityisesti erään kerran, kun olin yksin vastuussa vastasyntyneen kuljetuksesta Tampereelle. Silloin piti luottaa omaan osaamiseensa, Titti kertoo.

Mitä tahansa tapahtuukin, on tärkeää, että potilaat tuntevat olonsa turvalliseksi. Ja siitä pitävät huolen Titti ja hänen työtoverinsa!

Ann-Britt sjukskötare

Ann-Britt,
Sairaanhoitaja

Lähihoitaja
Lue Julianan kertomus

Edistysaskelia ja onnistumisen iloa

Kuntoutusosasto on moniammatillinen tiimi, täällä on paljon osaamista ja teemme tiivistä yhteistyötä. Meillä on sekä vaativaa kuntoutusta että geriatrista kuntoutusta. Osaston tunnelma on erittäin hyvä. Lähdemme liikkeelle aina mahdollisuuksista ja haluamme katsoa potilaan tilannetta kokonaisvaltaisesti. On mukava voida seurata potilaiden edistysaskelia ja iloita yhdessä heidän kanssaan. Meillä suhtaudutaan myös koulutukseen myönteisellä tavalla.

Juliana,
Lähihoitaja

Terveydenhoitaja
Lue Josefinen kertomus

Kriisi vei unelma-ammattiin

Läsnäolo, vaikeuksissa olevien auttaminen ja ihmisläheisyys ovat Josefin Portinin mukaan ehdottomasti parasta terveydenhoitajana olemisessa. Työn monipuolisuuden ja omat niin ammatilliset kuin henkilökohtaiset kehittymismahdollisuudet hän katsoo lähinnä bonukseksi. Terveydenhoitajan työssä hän pääsee osoittamaan vahvaa empatiaa ja myötätuntoa sekä maksaa samalla takaisin sitä lahjaa, jonka hän sai omalta terveydenhoitajaltaan ollessaan lukiolainen.

”Entinen terveydenhoitajani antoi minulle innostuksen ammatinvalintaani”

Josefin Portin

Josefin Portin,
Terveydenhoitaja

Josefinen silmät loistavat, kun hän puhuu entisestä terveydenhoitajastaan eikä ole vaikea ymmärtää, että hoitaja todella oli hänen sankarinsa. Terveydenhoitajasta muodostui vahva tuki Josefinelle kun hän kävi läpi hankalaa jaksoa teini-ikäisenä, eikä heistä kumpikaan olisi silloin arvannut, mihin heidän välinen suhteensa johtaisi tulevaisuudessa.

– Hän on syy siihen, että minusta tuli terveydenhoitaja, halusin olla yhtä hyväsydäminen ja empaattinen kuin hän sekä auttaa nuoria, joilla on vaikeaa, innostunut Josefin sanoo.

Josefin työskentelee kouluterveydenhoitajana useilla eri kouluilla, ja hänen asiakkaitaan ovat kaikki ala-asteikäisistä aikuisopiskelijoihin. Vaihtelu antaa Josefinelle energiaa, hän nauttii työstään koska yksikään päivä ei ole samanlainen. Yhtenä päivänä hän antaa rokotuksia ykkösluokkalaisille ja seuraavana päivänä ratkoo elämän kriisiä yhdessä opiskelijan kanssa. Josefinen työtehtävien kirjo on laaja.

– Suuri osa työstä on kuuntelemista ja ymmärtämistä, joskus jollakin on fyysisiä oireita, joiden syyksi pienen keskustelun jälkeen osoittautuvat stressi ja psyykkiset ongelmat. Minun työni on silloin kuunnella ja olla läsnä ja toimia palautteen antajana, mutta myös ohjata heitä eteenpäin koulupsykologille.

Kun Josefin puhuu omasta ammatistaan, koko hänen kehon kielensä kertoo, kuinka palava into hänellä on terveydenhoitajan työhön. Hän korostaa kuitenkin itsestään huolehtimisen tärkeyttä, jotta ei pala loppuun.

– Meitä on ryhmä terveydenhoitajia, jotka tapaamme kaksi kertaa kuussa tilannekatsauksen äärelle. Käymme läpi työmäärää, miten me itse jaksamme ja voimme sekä kuinka me voimme auttaa toisiamme. Tuntuu mielettömän helpottavalta pystyä olemaan rehellinen omasta voinnistaan työpaikalla, kollegani ovat minulle tärkeä tuki, Josefin kertoo.

Apua saaneelta ja itsensä nähdyksi kokeneelta opiskelijalta saatu kiitos on parasta mitä Josefin tietää. Terveydenhoitajana hän saa seurata heidän matkaansa lähietäisyydeltä, monet tulevat käymään ja kertomaan miten he ovat alkaneet voida paremmin ja kiittävät häntä avusta matkan varrella. Hän itse on luonnollisesti kiittänyt omaa entistä terveydenhoitajaansa, sekä avusta tervehtymiseen mutta myös inspiraatiosta maailman parhaaseen ammattiin!

Erikoislääkäri
Lue Jennyn kertomus

Yhteistyö laajentaa osaamispohjaa

Nykyään 27 vuoden ikäinen hevonen sai erikoislääkäri Jenny Gripenbergin hakeutumaan takaisin kotikaupunkiinsa Pietarsaareen Uumajan opiskeluvuosien jälkeen.

– Minulla ei ollut varsinaisia suunnitelmia muuttaa takaisin juurilleni, mutta ajattelin, että jos teen sen niin sitten hankin ainakin hevosen, Jenny sanoo nauraen.

Jennyn elämään tuli paljon muutakin kuin vain hevonen. Nykyään hän asuu edelleen Pietarsaaressa perheineen.

– Viihdyn täällä! Sen mitä me teemme Malmissa tänä päivänä, teemme hyvin. Hoidon saaminen on helppoa ja sujuvaa. Koska toimimme pienessä mittakaavassa, yhteistyöstä tulee luonnollinen osa arkeamme, mikä johtaa automaattisesti siihen, että koko henkilökunnan osaamispohja laajenee.

Jenny on erikoistunut sisätauteihin ja huolehtii nykyään ennen kaikkea diabetespotilaista sekä vatsa- ja suolistosairauksista kärsivistä.

– Koska diabetes on krooninen sairaus, potilas ei parane koskaan. Saan olla siinä tukena ja kuunnella nöyränä henkilön elämäntilannetta. Koska tapaamme säännöllisesti elämän aikana rakennamme hienoja suhteita toisiimme, mitä arvostan kaikkein eniten omassa työssäni, Jenny kertoo.

Jenny specialistläkare

Jenny,
Erikoislääkäri

Sairaanhoitaja
Lue Madeleinen kertomus

Töissä viihtyminen tuo hyvinvointia

Madeleine Lindgren on juuri aloittamassa työvuoroaan ja nousee portaat Malmin sairaalan osastolle seitsemän, jossa yleislääketiede, sisätaudit ja keuhkotaudit jakavat neliöt. Hän on työskennellyt sairaanhoitajana kaksi vuotta ja on ystävystynyt lähes jokaisen kaikkiaan viidenkymmenen hänen kanssaan samalla osastolla työskentelevän sairaanhoitajan kanssa. Heti kun hän astuu ovesta osastolle, hän alkaa automaattisesti heittää huulta kaikkien tapaamisensa henkilöiden kanssa. Osaston tunnelma ei jää piiloon – täällä henkilökunta viihtyy!

”Osastonhoitajamme on aivan fantastinen!”

Madeleine Lindgren

Madeleine Lindgren,
Sairaanhoitaja

Kuluneiden vuosien aikana muutosten tuulet ovat puhaltaneet osastolla seitsemän ja hoitoalalla ylipäätään, paljosta on supistettu ja organisoitu uudelleen. Madeleine kertoo, että vaikeinakin aikoina he ovat kollegoiden kanssa pysyneet hyvällä tuulella, heillä on tapana aina piristää ja tukea toisiaan.

– Osastonhoitajamme Ulla on aivan fantastinen! On suureksi osaksi hänen ansiotaan, että meillä on niin hyvä tiimi osastolla. Kaikki tuntevat tulevansa nähdyiksi ja me välitämme oikeasti toisistamme.

Madeleine on opiskellut Yrkeshögskolan Noviassa Turussa. Opiskeluaikana hän ehti olla harjoittelussa niin Turun yliopistollisessa keskussairaalassa kuin Malmin sairaalassa Pietarsaaressa. Kun hän valmistui, Pietarsaari oli itsestään selvä valinta ennen Turkua. Täällä on hänen perheensä mutta myös osaston seitsemän kollegat, jotka hän oppi tuntemaan jo harjoittelujakson aikana.

– On paljon helpompi tehdä töitä pienemmässä sairaalassa, jossa kaikki on lähellä ja jossa jokainen tuntee toisensa. TYKS:ssä työskentelin kahdella eri osastolla ja osastolta toiselle siirtyminen vei kymmenen minuuttia, Madeleine kertoo.

Madeleinen osastolla työskentelee kaiken ikäisiä sairaanhoitajia. Parasta eri ikäisissä ja eri pituisen kokemuksen omaavissa on se, että kaikki oppivat koko ajan uusia asioita toisiltaan.

– Sairaanhoitajana saa oppia hyväksymään, että ei koskaan osaa kaikkea. Meillä jokaisella on omat erityistaitomme ja autamme toisiamme tarvittaessa. On etuoikeus saada tehdä töitä kokeneiden ja ammattitaitoisten, pitkään alalla olleiden sairaanhoitajien kanssa. Heillä on niin paljon osaamista ja he jakavat sitä anteliaasti meille untuvikoille.

Alan vaihtamista Madeleine ei mieti, työ hoitoalalla on aivan liian merkityksellistä, jotta sen vaihtaisi pois. Jatkokoulutus ei kuitenkaan tunnu hänestä vieraalle ajatukselle.

– Työnantajamme rohkaisee meitä jatkokoulutukseen työssä tai työn ohella. Osallistumme kursseille ja päivityksiin uusista alaa koskevista asioista usein, Madeleine kertoo.

Madeleine haluaa jäädä Sosiaali- ja terveysvirastoon, se on hänen mukaansa hyvin organisoitu työpaikka, jossa kaikki etenee sujuvasti.

– Työ on vaihtelevaa ja mukavaa, teemme omat työvuorolistamme ja hallitsemme siten omaa aikaamme. Osastonhoitajamme on fantastinen, työkaverit saavat minut nauramaan joka päivä ja saan tehdä merkityksellistä työtä. Työltään ei voisi enempää toivoa!

Psykiatrinen sairaanhoitaja
Lue Jaanan kertomus

Rinnalla kulkija, kuuntelija ja tuki

Yksikään päivä ei ole samanlainen. Jokaisen asiakkaan tarina on omanlainen ja aina uusi. Tapaan ennen kaikkea nuoria ja olen heille rinnalla kulkija, kuuntelija ja tuki. On hyvä tunne nähdä miten nuoren siivet kantavat. Harjoittelemme läsnäoloa tässä hetkessä, monet nuoret ovat tänä päivänä yksinäisiä ja heillä on stressiä ja paineita. Työ on mielekästä – toki haastavaakin. Koulutukset auttavat jaksamaan työssä vielä paremmin.

Jaana,
Psykiatrinen sairaanhoitaja

Sosiaali­työntekijä
Lue Idan kertomus

Sosiaalihuolto vie sydämesi

Mitä työhösi kuuluu?
Sosiaalityöntekijänä lastensuojelussa koordinoin tukipalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti sekä toimin heidän edustajanaan. Yhteen hioutuneessa tiimissä, johon kuuluu sosiaaliohjaaja, johtava sosiaalityöntekijä, koordinaattori ja perheneuvoja, vien asiakkaiden muutosprosessia eteenpäin. Työ on jossain määrin byrokraattista, mutta suurin osa ajasta vietetään kuitenkin yhdessä asiakkaiden kanssa kentällä.

 

Mikä työssäsi on parasta?
Pitkäaikainen suhde asiakkaisiin antaa ehdottomasti lisäarvoa. Kun voi auttaa vaikeuksissa olevia lapsia ja nuoria ja saa olla mukana heidän muutosprosessissaan on syy siihen, miksi haluan työskennellä lastensuojelussa.

Ida,
Sosiaalityöntekijä

Sosiaaliohjaaja
Lue Frankin kertomus

Yksilöä varten räätälöity palvelu vaatiiluovia ratkaisuja

Frank työskentelee sosiaaliohjaajana ja huolehtii asiakkaista, joilla on neuropsykiatrisia diagnooseja. Hänen tehtävänsä on auttaa asiakkaita saamaan arkensa sujumaan, kaikkea ruoanlaitosta sosiaalisten tilanteiden harjoitteluun.

 

– Minun tehtäväni on löytää ne oikeat asiat, jotka toimivat kullekin asiakkaalle. Jatkuva uusien ratkaisujen ja näkökulmien löytäminen sekä itseni haastaminen ovat työssäni parasta.
Mikään ei voita myöskään sitä, että saa seurata läheltä asiakkaiden kehitystä ja uusien asioiden oppimista, Frank sanoo.

Frank Fellman,
Sosiaaliohjaaja

Toiminnan­johtaja
Lue Rasmusin kertomus

Moniammatillista tiimityötä syömishäiriöiden hoidossa

Työ on mielenkiintoista, tarpeellista, mutta myös haasteellista ja vaativaa. Meillä on oma hoitomalli, johon uskomme ja jota kehitämme jatkuvasti. Meillä on alalla erityisasema, olemme Suomen vanhimpia syömishäiriöihin erikoistuneita klinikoita, jossa on paljon kokemusta ja tietämystä. Palkinto työstä on nähdä potilaan paranevan. Työtä tuetaan sisäisillä ja ulkoisilla koulutuksilla ja meillä on hyvät mahdollisuudet kehittää omaa ammattitaitoamme.

Rasmus Isomaa,
Toimintajohtaja

Opiskelijat
Lue Victorin & Annin kertomus

Kokemuskori täyteen!

Kesäsijaiset Anni ja Viktor toivovat keräävänsä kokemuskorin täyteen tänä kesänä!
Anni haluaa viettää aikaansa Luodossa kesäisin ja Viktor aikoo ostaa seudulta talon. Mutta kesätyöpaikan valinnassa ei houkuttele ainoastaan kotiseutu.

– Suomi on ehdottomasti paras maa hoitoalan ammatin oppimiseen. Hoidon taso on täällä ensiluokkainen ja saa kerättyä kokemusta ja kehittää pätevyyden, joka riittää kaikkialla maailmassa, Victor sanoo.

Molemmat ovat suorittaneet toisen opintovuotensa, Anni terveydenhoitajan ja Viktor sairaanhoitajan opinnoissa ja työskentelevät ensimmäistä kertaa Malmin sairaalassa. Heillä molemmilla on työ lähihoitajina yleislääketieteen, sisätautien ja keuhkosairauksien osastolla 7.

– Olen harjoitellut täällä osastolla 7 jo aikaisemmin keväällä, joten tunnen oloni kotoisaksi. Toivottavasti pääsen oppimaan paljon uusia asioita ja saan olla mahdollisimman monessa mukana kesän aikana. Kokemus antaa varmuutta ja saa kasvamaan ammatillisessa roolissa, Anni sanoo.

Kesäsijaisten Annin ja Viktorin yksikään päivä ei ole samanlainen, mutta yksi asia on varmaa, he ovat hyvissä käsissä yhdessä osaston muun henkilökunnan kanssa.

Victor & Anni,
Opiskelijat

Opiskelijat
Lue Jonathanin & Didricin kertomus

Innostavaa päästä soveltamaan koulussa opittua

Jonathan ja Didric tuntevat toisensa jalkapallokentältä ja molemmat opiskelevat tällä hetkellä kuntouttavaa hoitoa. Jonathanin tavoitteena on valmistua fysioterapeutiksi ja Didric opiskelee toimintaterapeutiksi. Viime kuukausina he ovat olleet kesätöissä Malmin sairaalassa.

– On opettavaista ja innostavaa päästä soveltamaan koulussa opittua oikeille potilaille. Muistan, kun harjoittelin ensimmäistä kertaa kävelyä aivohalvauspotilaan kanssa, niin se oli suurta ja täysin muuta kuin se mitä harjoittelemme keskenämme koulussa, Jonathan kertoo.

Malmi oli molemmille pojille itsestään selvä valinta, he halusivat palata Helsingin opinnoista kesäksi takaisin Pietarsaareen.

– Täällä tunsin itseni heti osaksi porukkaa. Kaikki kollegat ovat uskomattoman avuliaita, ja aina voi kysyä neuvoa joltakin. Meitä kohdellaan kuin ketä tahansa työkaveria, paitsi että meiltä kysytään usein neuvoja tietokoneen käytössä, Didric sanoo ja katsoo ilkikurisesti kollegoitaan Isaa ja Ann-Brittiä, jotka purskahtavat nauruun.

Jonathan & Didric,
Opiskelijat