Lähihoitaja

JONNA

Mahtava pisto vei vakinaiseen työpaikkaan

Kotihoito kehittää paksun nahan! Jonna Cederström arvostaa sitä, että hänelle annetaan vastuuta ja samalla työkavereilta saa aina tukea, jos tarvitsee ohjausta. Vaihtelevien työtehtävien vuoksi lähihoitajan työ ei ole koskaan tylsää. Asiakkaat tuovat lisäarvoa ja saavat hänen suupielensä usein venymään korviin. Lähihoitajan työpäivä voi olla millainen tahansa, hauskan työn erinomainen ominaisuus on se, että ei koskaan tiedä mitä päivä tuo tullessaan.

”Otan mielelläni vastuuta”

Jonna Cederström

Lue lisää
”Otan mielelläni vastuuta”

Jonna Cederström

Lue lisää

Yksikään päivä ei ole samanlainen, Jonna Cederström toteaa hymyillen poimiessaan ostoskoriin donitseja asiakkaalle. Hoitoalalle häntä houkutteli mahdollisuus tehdä ihmisläheistä työtä. Mutta lähihoitajan ammatti ei ole aina ollut hänelle itsestäänselvyys. Vasta kun hän oli opintokäynnillä Ammattikorkeakoululla Pännäisissä, hänen silmänsä avautuivat hoitoalalle.

-Muistan, että pääsimme harjoittelemaan ensiapua ja kokeilemaan pistämistä toistemme sormeen hemoglobiiniarvon mittaamista varten, ja se tuntui mahtavalle!

Jonnan ensimmäisen piston jälkeen on tapahtunut aika tavalla, Pännäisissä suoritettujen ammattikorkeakouluopintojen jälkeen hänellä on nyt vakinainen työpaikka lähihoitajana Uudessakaarlepyyssä. Ajokortin suorittamisesta lähtien hän on ollut harjoittelijana kotihoidossa ja nyt hänellä on työpaikka. Täällä hänet saavat viihtymään kollegat, monipuolisuus ja vastuu.

-Valitsen kotihoidon mieluummin kuin työn jollakin osastolla, täällä on vaihtelevampaa ja minulle annetaan paljon vastuuta.

Toki joskus voi olla yksinäistä, mutta Jonna saa työkavereiltaan hyvää apua, jos hän törmäisi ongelmiin tai joutuisi hankalaan tilanteeseen.

-Autamme kaikki toisiamme ja opin minua kokeneemmilta. Sitä paitsi työkaverit ovat aina pelkän puhelinsoiton päässä, jos jokin asia mietityttää minua, Jonna kertoo.

Jonna on tyttö, jolla on paksu nahka, ominaisuus, jota työ kotihoidossa vaatii. Asiakastyö tarkoittaa, että joskus on tehtävä nopeita päätöksiä ilman että ehtii soittaa apua tai miettiä vaihtoehtoisia toimintatapoja. On uskallettava tarttua toimeen, jos jotain yllättävää tapahtuu.

-Kun joku asiakas on vaikeassa tilanteessa ja pystyn auttamaan heitä, tunnen todella tekeväni merkityksellisiä asioita! On ihanaa, kun joku asiakkaista arvostaa ja kiittää minua siitä mitä olen tehnyt, se parantaa päivääni ja saa minut hyvälle tuulelle.

Hoitoala on Jonnalle itsestään selvä valinta niin tänään kuin tulevaisuudessakin. Hän arvostaa läheistä vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa sekä sitä, että voi auttaa ylimääräistä tukea tarvitsevia henkilöitä. Monille ei vielä 20-vuotiaana ole suotu vakinaista työpaikkaa. Nyt hänellä on tukeva pohja ja mahdollisuus jatkaa opintojaan ilman tarvetta irtisanoutua töistään. Yksikertaisesti aivan loistava tilanne!

Kolme ratkaisevan tärkeää ammatinvalintaa

LÄHIHOITAJA

TERVEYDENHOITAJA

SAIRAANHOITAJA

HAE JO TÄNÄÄN!

Hae jotakin avoinna olevaa virkaa/​työpaikkaa tai lähetä avoin hakemus.

Onko sinulla lisäkysymyksiä?

Löydät yhteyshenkilön ja vastuualueen sivultamme Yhteystiedot.