Sairaanhoitaja

MADELEINE

Töissä viihtyminen tuo hyvinvointia

Madeleine Lindgren on juuri aloittamassa työvuoroaan ja nousee portaat Malmin sairaalan osastolle seitsemän, jossa yleislääketiede, sisätaudit ja keuhkotaudit jakavat neliöt. Hän on työskennellyt sairaanhoitajana kaksi vuotta ja on ystävystynyt lähes jokaisen kaikkiaan viidenkymmenen hänen kanssaan samalla osastolla työskentelevän sairaanhoitajan kanssa. Heti kun hän astuu ovesta osastolle, hän alkaa automaattisesti heittää huulta kaikkien tapaamisensa henkilöiden kanssa. Osaston tunnelma ei jää piiloon – täällä henkilökunta viihtyy!

”Osastonhoitajamme on aivan fantastinen!”

Madeleine Lindgren

Lue lisää
”Osastonhoitajamme on aivan fantastinen!”

Madeleine Lindgren

Lue lisää

Kuluneiden vuosien aikana muutosten tuulet ovat puhaltaneet osastolla seitsemän ja hoitoalalla ylipäätään, paljosta on supistettu ja organisoitu uudelleen. Madeleine kertoo, että vaikeinakin aikoina he ovat kollegoiden kanssa pysyneet hyvällä tuulella, heillä on tapana aina piristää ja tukea toisiaan.

– Osastonhoitajamme Ulla on aivan fantastinen! On suureksi osaksi hänen ansiotaan, että meillä on niin hyvä tiimi osastolla. Kaikki tuntevat tulevansa nähdyiksi ja me välitämme oikeasti toisistamme.

Madeleine on opiskellut Yrkeshögskolan Noviassa Turussa. Opiskeluaikana hän ehti olla harjoittelussa niin Turun yliopistollisessa keskussairaalassa kuin Malmin sairaalassa Pietarsaaressa. Kun hän valmistui, Pietarsaari oli itsestään selvä valinta ennen Turkua. Täällä on hänen perheensä mutta myös osaston seitsemän kollegat, jotka hän oppi tuntemaan jo harjoittelujakson aikana.

– On paljon helpompi tehdä töitä pienemmässä sairaalassa, jossa kaikki on lähellä ja jossa jokainen tuntee toisensa. TYKS:ssä työskentelin kahdella eri osastolla ja osastolta toiselle siirtyminen vei kymmenen minuuttia, Madeleine kertoo.

Madeleinen osastolla työskentelee kaiken ikäisiä sairaanhoitajia. Parasta eri ikäisissä ja eri pituisen kokemuksen omaavissa on se, että kaikki oppivat koko ajan uusia asioita toisiltaan.

– Sairaanhoitajana saa oppia hyväksymään, että ei koskaan osaa kaikkea. Meillä jokaisella on omat erityistaitomme ja autamme toisiamme tarvittaessa. On etuoikeus saada tehdä töitä kokeneiden ja ammattitaitoisten, pitkään alalla olleiden sairaanhoitajien kanssa. Heillä on niin paljon osaamista ja he jakavat sitä anteliaasti meille untuvikoille.

Alan vaihtamista Madeleine ei mieti, työ hoitoalalla on aivan liian merkityksellistä, jotta sen vaihtaisi pois. Jatkokoulutus ei kuitenkaan tunnu hänestä vieraalle ajatukselle.

– Työnantajamme rohkaisee meitä jatkokoulutukseen työssä tai työn ohella. Osallistumme kursseille ja päivityksiin uusista alaa koskevista asioista usein, Madeleine kertoo.

Madeleine haluaa jäädä Sosiaali- ja terveysvirastoon, se on hänen mukaansa hyvin organisoitu työpaikka, jossa kaikki etenee sujuvasti.

– Työ on vaihtelevaa ja mukavaa, teemme omat työvuorolistamme ja hallitsemme siten omaa aikaamme. Osastonhoitajamme on fantastinen, työkaverit saavat minut nauramaan joka päivä ja saan tehdä merkityksellistä työtä. Työltään ei voisi enempää toivoa!

Kolme ratkaisevan tärkeää ammatinvalintaa

LÄHIHOITAJA

TERVEYDENHOITAJA

SAIRAANHOITAJA

HAE JO TÄNÄÄN!

Hae jotakin avoinna olevaa virkaa/​työpaikkaa tai lähetä avoin hakemus.

Onko sinulla lisäkysymyksiä?

Löydät yhteyshenkilön ja vastuualueen sivultamme Yhteystiedot.