Terveydenhoitaja

JOSEFIN

Kriisi vei unelma-ammattiin

Läsnäolo, vaikeuksissa olevien auttaminen ja ihmisläheisyys ovat Josefin Portinin mukaan ehdottomasti parasta terveydenhoitajana olemisessa. Työn monipuolisuuden ja omat niin ammatilliset kuin henkilökohtaiset kehittymismahdollisuudet hän katsoo lähinnä bonukseksi. Terveydenhoitajan työssä hän pääsee osoittamaan vahvaa empatiaa ja myötätuntoa sekä maksaa samalla takaisin sitä lahjaa, jonka hän sai omalta terveydenhoitajaltaan ollessaan lukiolainen.

”Entinen terveydenhoitajani antoi minulle innostuksen ammatinvalintaani”

Josefin Portin

Lue lisää
”Entinen terveydenhoitajani antoi minulle innostuksen ammatinvalintaani”

Josefin Portin

Lue lisää

Josefinen silmät loistavat, kun hän puhuu entisestä terveydenhoitajastaan eikä ole vaikea ymmärtää, että hoitaja todella oli hänen sankarinsa. Terveydenhoitajasta muodostui vahva tuki Josefinelle kun hän kävi läpi hankalaa jaksoa teini-ikäisenä, eikä heistä kumpikaan olisi silloin arvannut, mihin heidän välinen suhteensa johtaisi tulevaisuudessa.

– Hän on syy siihen, että minusta tuli terveydenhoitaja, halusin olla yhtä hyväsydäminen ja empaattinen kuin hän sekä auttaa nuoria, joilla on vaikeaa, innostunut Josefin sanoo.

Josefin työskentelee kouluterveydenhoitajana useilla eri kouluilla, ja hänen asiakkaitaan ovat kaikki ala-asteikäisistä aikuisopiskelijoihin. Vaihtelu antaa Josefinelle energiaa, hän nauttii työstään koska yksikään päivä ei ole samanlainen. Yhtenä päivänä hän antaa rokotuksia ykkösluokkalaisille ja seuraavana päivänä ratkoo elämän kriisiä yhdessä opiskelijan kanssa. Josefinen työtehtävien kirjo on laaja.

-Suuri osa työstä on kuuntelemista ja ymmärtämistä, joskus jollakin on fyysisiä oireita, joiden syyksi pienen keskustelun jälkeen osoittautuvat stressi ja psyykkiset ongelmat. Minun työni on silloin kuunnella ja olla läsnä ja toimia palautteen antajana, mutta myös ohjata heitä eteenpäin koulupsykologille.

Kun Josefin puhuu omasta ammatistaan, koko hänen kehon kielensä kertoo, kuinka palava into hänellä on terveydenhoitajan työhön. Hän korostaa kuitenkin itsestään huolehtimisen tärkeyttä, jotta ei pala loppuun.

-Meitä on ryhmä terveydenhoitajia, jotka tapaamme kaksi kertaa kuussa tilannekatsauksen äärelle. Käymme läpi työmäärää, miten me itse jaksamme ja voimme sekä kuinka me voimme auttaa toisiamme. Tuntuu mielettömän helpottavalta pystyä olemaan rehellinen omasta voinnistaan työpaikalla, kollegani ovat minulle tärkeä tuki, Josefin kertoo.

Apua saaneelta ja itsensä nähdyksi kokeneelta opiskelijalta saatu kiitos on parasta mitä Josefin tietää. Terveydenhoitajana hän saa seurata heidän matkaansa lähietäisyydeltä, monet tulevat käymään ja kertomaan miten he ovat alkaneet voida paremmin ja kiittävät häntä avusta matkan varrella. Hän itse on luonnollisesti kiittänyt omaa entistä terveydenhoitajaansa, sekä avusta tervehtymiseen mutta myös inspiraatiosta maailman parhaaseen ammattiin!

Kolme ratkaisevan tärkeää ammatinvalintaa

LÄHIHOITAJA

TERVEYDENHOITAJA

SAIRAANHOITAJA

HAE JO TÄNÄÄN!

Hae jotakin avoinna olevaa virkaa/​työpaikkaa tai lähetä avoin hakemus.

Onko sinulla lisäkysymyksiä?

Löydät yhteyshenkilön ja vastuualueen sivultamme Yhteystiedot.