Sjukskötare

MADELEINE

Roligt på jobbet ger välmående

Madeleine Lindgren skall precis börja sitt skift och går upp för trapporna till avdelning sju på Malmska sjukhus där allmänmedicin, inremedicin och lungsjukdomar delar på kvadratmetrarna. Hon har jobbat som sjukskötare i två års tid och är god vän med de flesta av alla femtio sjukskötare som arbetar på hennes avdelning. Direkt hon stiger innan för dörren till avdelningen börjar hon automatiskt skämta med alla hon träffar, känslan på avdelningen går inte att ta miste på – här trivs personalen!

“Vår avdelningsskötare Ulla är helt fantastisk“

Madeleine Lindgren

Läs mer
“Vår avdelningsskötare Ulla är helt fantastisk“

Madeleine Lindgren

Läs mer

Under de senaste åren har förändringens vindar blåst på avdelning sju och i vården överlag, mycket har skurits ner och omorganiserats. Madeleine berättar att även under jobbiga perioder har hon och hennes kollegor hållits vid gott mod, de har för vana att alltid peppa och stötta varandra.

– Vår avdelningsskötare Ulla är helt fantastisk! Det är till stor del hennes förtjänst att vi har ett så bra team på avdelningen. Alla känner sig sedda och vi bryr oss verkligen om varandra.

Madeleine har studerat på Yrkeshögskolan Novia i Åbo. Under studietiden hann hon praktisera på både Åbo Universitetscentralsjukhus och Malmska i Jakobstad. När hon väl fått sin examen var det självklara valet Jakobstad framom Åbo, här har hon sin familj men även kollegorna från avdelning sju som hon hade lärt känna under praktikperioden.

– Det är så mycket lättare att jobba på ett mindre sjukhus, här är det nära till allt och alla känner alla. På ÅUCS jobbade jag på två olika avdelningar och det tog mig tio minuter att gå mellan dem, berättar Madeleine.

På Madeleines avdelning arbetar sjukskötare i alla åldrar. Det bästa med variationen i ålder och erfarenhet är att alla ständigt får lära sig nya saker av varandra.

– Som sjukskötare får man lära sig acceptera att man aldrig kommer att kunna allt. Vi har alla våra specialkunskaper och hjälper varandra när det behövs. Det är en ynnest att få arbeta med erfarna och kompetenta sjukskötare som varit i branschen länge, de har så mycket kunskap och de delar generöst med sig av den åt oss gröngölingar.

Byta bransch är ingenting som Madeleine funderar på, att få jobba i vården är allt för meningsfullt för att kunna bytas ut. Dock är hon inte främmande för tanken på att vidareutbilda sig.

– Vi uppmuntras av vår arbetsgivare att vidareutbilda oss genom arbetet eller vid sidan av arbetet. Vi går ofta kurser och uppdateras kontinuerligt med ny information inom vår bransch, berättar Madeleine.

På Social- och hälsovårdsverket vill hon stanna kvar, enligt Madeleine är det en välstrukturerad arbetsplats där allt flyter smidigt.

– Jobbet är omväxlande och roligt, vi gör våra egna scheman och styr därmed över vår egen tid. Vår avdelningsskötare är fantastisk, kollegorna får mig att skratta varje dag och jag får göra något meningsfullt. Det finns inget mer att önska i ett jobb!

Tre livsviktiga yrkesval

ANSÖK IDAG!

Sök en av våra lediganslagna befattningar/​tjänster eller skicka in en öppen ansökan.

Har du fler frågor?

Hitta kontaktperson och anvarsområde via vår kontaktsida.