Studerande

Inspirerande att få tillämpa skolkunskaperna

Jonathan och Didric är bekanta från fotbollsplanen och studerar idag båda inom den rehabiliterande vården. Jonathan har siktet inställt på att bli fysioterapeut och Didric studerar till ergoterapeut. Under de senaste månaderna har de sommarjobbat på Malmska sjukhus.

– Det är lärorikt och inspirerande att få tillämpa det vi lärt oss i skolan på riktiga patienter. Jag minns när jag första gången skulle träna gång med en strokepatient, det var stort, och något helt annat än när vi övar på varandra i skolan, berättar Jonathan.

Malmska var ett givet val för båda killarna, med studier i Helsingfors ville de komma tillbaka till Jakobstad över sommaren.

– Här kände jag mig direkt som en i gänget. Alla kollegor är otroligt hjälpsamma, det finns alltid någon att fråga råd av. Vi blir behandlade som vilken arbetskamrat som helst, förutom att vi ofta får frågor om hur man hanterar en dator, säger Didric och kikar lurigt upp på kollegorna Isa och Ann-Britt som bryter ut i skratt.

”Här kände jag mig direkt som en i gänget”

Didric

Info

Länkarna nedan ger dig nödvändig information som du behöver ifall du är forskare, studerande eller prao-elev. Hittar du inte den specifika information du söker, vänligen ta kontakt med kontaktpersonerna inom ditt område.

Kontaktperson för medicinestuderande

Pia-Maria Sjöström
Social- och hälsovårdsdirektör tf, chefsläkare

Hälso- och sjukvårdsförvaltning
Bottenviksvägen 1
Pb 111, 68601 Jakobstad
Gamla sjukhuset, ingång I, våning 3

– Ordförande i social- och hälsovårdsverkets ledningsgrupp

– Kontaktperson för medicinsk forskning

06 786 2001, 06 786 1111
050 432 3964

Kontaktperson för hälso- och sjukvård samt äldreomsorg

Anna Sirén
Studerandekoordinator, sakkunnig i vårdarbete

Studerande och prao-elever inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg Forskning och lärdomsprov för hälso- och sjukvårdens vårdarbete

050 434 3836

Kontaktperson för socialomsorg

Gunilla Andersson
Servicesekreterare
Omsorg om funktionshindrade
Studerande inom socialomsorg

06 786 3377
044 785 1377