Tandläkare i Jakobstad

Kunskap, handarbete och omtanke

En arbetsplats
att trivas på

Är du på väg ut i arbetslivet? Kom och jobba som tandläkare hos oss på Social- och hälsovårdsverket. Fördelarna är många! Vi erbjuder ett utmanande och mångsidigt arbete inom odontologins alla delområden. Du har möjlighet att förbättra dina kunskaper genom fortbildning, och därmed chans att utvecklas i din yrkesroll. Du blir väl omhändertagen och har ett gott stöd av erfarna kollegor inom organisationen.

Vårt team

Munhälsovården vid Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad har egna specialtandläkare inom ortodonti och pedodonti. Vi samarbetar med Vasa centralsjukhus och Mellersta Österbottens centralsjukhus när det gäller vården av patienterna. Patienter som är i behov av vård utanför normala arbetstider behandlas vid tandläkarjouren vid Soite i Karleby, som vi har ett samjouravtal med.

Odontologie studerande

Som odontologie studerande kan du vikariera hos oss. Om du studerar i Finland eller utomlands får du vara tillfälligt verksam i tandläkaruppgifter efter att du genomfört minst de studier i odontologi som hör till de fyra första studieåren. Du arbetar under ledning och tillsyn av en legitimerad tandläkare.

Vi betjänar våra kunder på både svenska och finska. Därför förutsätter vi att du som arbetar i Finland har minst goda kunskaper i det ena inhemska språket och minst nöjaktiga kunskaper i det andra.

Legitimation

Som anställd hos oss förutsätter vi att du är i Finland legitimerad tandläkare. Valvira beviljar rätten att arbeta som tandläkare, och det är viktigt att du ansöker om registrering i god tid. Tandläkaren införs på egen ansökan i centralregistret över yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården.

Om du studerar utanför EU/EES-området kan du ansöka om registrering som studerande när du genomfört studierna av det femte studieåret i sin helhet och avlagt första delen av det kliniska förhöret med godkänt betyg.

Länken till Valviras ansökningsblankett hittar du här.

Praktisk information

En av fördelarna med att bosätta sig i en småstad är tillgången till förmånliga bostäder. I mån av möjlighet hjälper vi dig gärna att ordna boende. Vi vill att du lämnar in ett läkarintyg över ditt hälsotillstånd innan din anställning börjar. Det är också önskvärt att ditt vaccinationsskydd är i ordning, med hänvisning till § 48 i lagen om smittosamma sjukdomar.

Avlöningen följer AKTA och läkaravtalet. Du kan lägga fram ett löneönskemål och vi diskuterar oss gärna fram till en bra lösning. Våra löneförmåner är konkurrenskraftiga. Vi tillämpar en prövotid på sex månader och arbetet kan inledas genast eller enligt överenskommelse.

Doften fick henne att välja tandläkaryrket

”Det är enkelt att arbeta som tandläkare här, det finns alltid tandskötare till hands och vi arbetar vanliga kontorstider.”

Katarina, tandläkare

För Katarina Johansson var det doften av kliniskt rent och möjligheten att få pyssla med småsaker på arbetstid som lockade henne att bli tandläkare.

– Jag har alltid gillat att klippa och klistra och inget slår doften av tandläkarmottagning, säger hon och skrattar.

Katarina blev klar tandläkare från Turun yliopisto år 2009 och fick samtidigt fast tjänst på Social- och hälsovårdsverket.

– Det är enkelt att arbeta här, vi tandläkare blir väl omhändertagna. Det finns alltid tandskötare till hands och vi arbetar vanliga kontorstider. Dessutom får vi själva välja vilka material vi vill använda oss av och har generöst med fortbildningstimmar. Fördelarna är många!

Intresset för dans hänger kvar sedan barnsben och Katarina deltar aktivt i pass som ordnas av arbetsgivaren på olika gym runt om i staden. Även på fritiden finns det fördelar med att arbeta på Social- och hälsovårdsverket.

– Det enda negativa med att arbeta som tandläkare är att behöva se på när andra lider. Speciellt när barn tycker att det är otäckt att få behandling och inte kan förstå att det blir bättre av att jag borrar. Många vuxna kommer in och berättar att de är rädda, det är bra att de säger till, då tar jag det ännu försiktigare och berättar noga om alla steg i behandlingen, förklarar Katarina.

Våra specialiteter

  • Odontologi
    • Pedodonti
    • Ortodonti

Tandläkare och studerande

Anne Hägglund
Ledande tandläkare

Munhälsovård Marja
Kållbyvägen 7
Pb 111, 68601 Jakobstad
Ingång A

06 786 1301